Versnelling in herstel huizenmarkt

Leestijd: < 1 minuut

De huizenmarkt lijkt zich nog sneller te herstellen dan verwacht. Het aantal hypotheekaanvragen neemt snel toe en steeds meer Nederlanders zijn bezig met de aankoop van een woning.

Dit blijkt uit onderzoek van RTL nieuws. De huizenmarkt trekt sneller aan, vorige week alleen al werden er 3900 hypotheekaanvragen ingediend. Dat is bijna 60 procent meer dan in dezelfde week een jaar geleden. Als er over een langere periode wordt gekeken naar de huizenmarkt, dan is er flink wat herstel te zien. Over de eerste twaalf weken van 2014 zijn er 50 procent meer huizen verkocht, aldus gegevens van Hypotheken Data Netwerk.

Drukte bij hypotheekadviseurs

Het is flink wat drukker bij hypotheekadviseurs en er komen steeds meer aanvragen binnen voor hypotheekadvies. Met name starters verkennen de mogelijkheden tot het kopen van een woning. Zij zijn niet afhankelijk van de verkoop van een bestaande woning en kunnen er zo voor zorgen dat de huizenmarkt meer in beweging komt en dus sneller herstelt. Door de toegenomen drukte op de huizenmarkt, is het verstandig om meer tijd in te plannen voor de financiering van de woning. De hypotheekverstrekkers hebben waarschijnlijk langer nodig voor het opmaken van de offerte, waardoor een ruimer tijdschema handig is.

Vergeet niet te besparen op de notariskosten

Is de hypotheek eenmaal rond dan is het vereist dat u een hypotheek en leveringsakte laat opmaken bij de notaris. Wanneer u een aanvraag voor een hypotheek doet dan kunt u zich al oriënteren op een goede en goedkope notaris. De tarieven van de notarissen zijn vrij en kunnen per notaris flink verschillen. Vraag vooral meerdere offertes op om zo de tarieven te vergelijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *