NVM Open Huizen Dag druk bezocht

Leestijd: < 1 minuut

NVM Open Huizen DagAfgelopen zaterdag was de NVM Open Huizen Dag. De deelnemende huizen werden maar liefst 140.000 keer bezocht. Dat is flink meer dan vorig jaar in oktober.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft dit laten weten. Onder de belangstellenden waren veel starters op de woningmarkt. Er waren 50.000 woningen die mee deden aan de Open Huizen Dag.

Elke woningzoekende kon afgelopen zaterdag zonder afspraak en vrijblijvend deelnemende woningen bezichtigen. Het is goed nieuws dat er veel starters aanwezig waren op de Open Huizen Dag. Het vertrouwen in de huizenmarkt lijkt weer toe te nemen. NVM voorzitter Ger Hukker: ‘De grote toeloop van starters duidt erop dat het vertrouwen in de woningmarkt toeneemt. Starters vormen van oudsher de motor van de woningmarkt.’

Eén op de vijf woningen kreeg geen bezoek op de open dag. Dit kan komen doordat deze woningen niet genoeg voldoen aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Toch zijn er tekenen dat de woningmarkt weer aantrekt. Er zijn niet alleen meer woningen bezocht, er zijn nu ook meer hypotheekaanvragen gedaan dan rond dezelfde tijd vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *