Meer goed nieuws op de huizenmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Cijfers van het Kadaster brengen nog meer goed nieuws over de huizenmarkt. Het aantal verkochte woningen in februari is gestegen en daarbij is het aantal hypotheekaanvragen ook toegenomen in vergelijking met februari van vorig jaar. 

Verkopen stijgen in alle provincies

In februari zijn flink meer woningen verkocht, maar liefst 10.030 woningen. Dat is een stijging van 27% vergeleken met februari een jaar geleden. Als er wordt gekeken naar januari 2014, dan zijn de verkoopcijfers ook flink omhoog gegaan. Toen zijn er bijna 9.000 woningen verkocht. De stijging is niet alleen toe te kennen aan bepaalde gebieden. In alle provincies zijn de verkopen toegenomen. In Noord-Brabant was de stijging het hoogst, met maar liefst 48,5%. In Flevoland zijn de verkopen het minst toegenomen, daar was een stijging van 11,8% te zien.

Meer hypotheken passeren de notaris

Het stijgende aantal verkochte woningen heeft ook als gevolg dat er meer hypotheken aangevraagd worden. Het aantal geregistreerde hypotheken is met 16,9% toegenomen. Al eerder kwamen positieve berichten over het herstel van de huizenmarkt naar buiten. Deze uitspraken werden onder andere gedaan door Makelaarsvereniging NVM. Het Kadaster komt echter pas met informatie naar buiten als de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. De hypotheekakte, leveringsakte en het inschrijven in het Kadaster wordt door een notaris in orde gemaakt. De tarieven tussen notariskantoren kunnen flink verschillen. Vergelijk de notaris eerst, voordat er een hypotheekakte en leveringsakte wordt opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *