De huizenmarkt begint te stabiliseren

Leestijd: 2 minuten

De huizenmarkt lijkt langzaam aan weer op gang te komen. Het aantal hypotheekaanvragen is toegenomen en de markt lijkt te stabiliseren. De huizenprijzen zijn nu gemiddeld een stuk goedkoper dan vijf jaar geleden, waardoor het nu voor starters op de woningmarkt een gunstig moment is om een woning te kopen.

Goed moment voor starters op de huizenmarkt

HuizenmarktDe huizenprijzen lijken niet verder te dalen en het aantal hypotheekaanvragen is volgens het Hypotheken Data Netwerk flink toegenomen. In 2014 een huis kopen is extra aantrekkelijk, omdat nu nog gebruik kan worden gemaakt van de tijdelijke schenkingsregeling. Er mag een ton belastingvrij geschonken worden om zo te helpen met de financiering van een woning. Dit is een tijdelijke regeling die tot 1 januari 2015 van kracht is. Een ander voordeel om nu een huis te kopen is de dalende maximale hypotheek. Op dit moment kan maximaal 104 procent van de waarde van de woning worden geleend. Elk jaar gaat dit met een procent omlaag, waardoor er steeds iets minder maximaal geleend kan worden.

Besparen op de kosten

Bij het kopen van een huis komen verschillende kosten kijken. Op veel van deze kosten kan bespaard worden. Verschillende hypotheken online vergelijken kan al veel inzicht geven in de opties en aanbieders, voordat er echt hypotheekadvies nodig is. Er is ook een hypotheekakte en leveringsakte nodig bij de koop van een woning, dit wordt door een notaris opgesteld. Op de kosten van de notaris kan ook worden bespaard. De notaris vergelijken op DeGoedkoopsteNotaris.nl helpt bij het vinden van een goedkope notaris in de buurt. Vraag eerst gratis offertes aan om zo te kunnen vergelijken tussen verschillende notariskantoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *