Banken geven sneller een hypotheek aan ZZP’ers en afgestudeerden

Leestijd: < 1 minuut

Goed nieuws, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat de Nederlandse banken iets meer ruimte geven bij het verstrekken van hypotheken. Met name voor zelfstandigen, flexwerkers en afgestudeerden met het vooruitzicht van een stijgend inkomen, wordt het krijgen van een hypotheek hierdoor makkelijker gemaakt. 

Dit nieuws komt van bronnen op de woningmarkt die dit hebben aangegeven aan het Financieel Dagblad. Voorheen hadden mensen zonder vast inkomen veel moeite met het krijgen van een hypotheek. De banken mogen van de AFM niet teveel risico’s nemen, waardoor het erg lastig is voor deze groep mensen om een eigen huis te financieren.

De AFM gaat banken nu iets meer de ruimte geven bij het verstrekken van hypotheken aan zelfstandigen en net afgestudeerden. Een vuistregel hierbij is dat iemand vier keer het bruto inkomen mag lenen voor de koop van een woning. Voor het opmaken van een hypotheek is een notaris nodig. DeGoedkoopsteNotaris.nl helpt jou bij het vinden van een voordelige notaris bij jou in de buurt. Je kan meteen gratis een offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *