Consumenten hebben vertrouwen in notarissen

Leestijd: 1 minuut

Nederlandse consumenten hebben veel vertrouwen in Notarissen. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door MarketResponse. Ruim twee derde van de ondervraagden heeft vertrouwen in of soms zelfs alle vertrouwen in deze financiële dienstverlener. 

Notarissen zijn betrouwbaar

Notarissen zijn naast accountants en advocaten het meest vertrouwenwekkend volgens het onderzoek. Notarissen worden als betrouwbaar ervaren. Om meer transparantie te creëren is er de mogelijkheid om notarissen te vergelijken via de DeGoedkoopsteNotaris.nl. Hier kunnen tarieven van notarissen in Nederland vergeleken worden en offertes worden aangevraagd. De notaris vergelijken en het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Zo kan iedereen inzicht krijgen in de prijzen en bijkomende zaken die een notaris in rekening brengt.

Betrouwbaarheid en integriteit

Uit het onderzoek blijkt dat het gebrek aan vertrouwen ontstaat doordat leidinggevenden en bestuurders vooral met persoonlijk gewin bezig lijken te zijn. Er wordt door de Nederlandse consumenten niet getwijfeld aan de kennis en vaardigheden van deze mensen, maar wel aan de integriteit. Consumenten geven aan te twijfelen over het klantbelang, dit lijkt in veel sectoren niet voorop te staan.

Transparantie de oplossing voor creëren vertrouwen

De oplossing voor het wekken van vertrouwen lijkt transparantie en klantcontact te zijn. Er moet goede communicatie met klanten zijn en als er dan toch een fout wordt gemaakt, moet de notaris of andere financiële dienstverlener dit toegeven. Ook moet deze aangeven hoe dit kon gebeuren en hoe dit voorkomen kan worden in de toekomst, aldus de heer Brethouwer van MarketResponse. Notarissen zijn al goed bezig op het gebied van transparantie met hulp van DeGoedkoopsteNotaris.nl. Hier is inzicht te krijgen in de tarieven per notariële akte. Tarieven kunnen ook vrijblijvend worden opgevraagd bij verschillende notariskantoren. Daarnaast kan men bij het kiezen van de notaris gebruik maken van de ruim 14.000 klant beoordelingen die er verzameld zijn en welke dagelijks aangevuld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *