Forse stijging aantal bv’s sinds lancering flex-bv

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal aanvragen voor het oprichten van een besloten vennootschap is sinds de lancering van de flex-bv op 1 oktober fors gestegen. In de eerste vier dagen zijn bij de notarissen evenveel aanvragen binnengekomen als normaal in een hele maand. Gemiddeld worden er maandelijks 2.950 bv’s opgericht. Dat blijkt uit cijfers van de onafhankelijke vergelijkingssite DeGoedkoopsteNotaris.nl

Sinds 1 oktober is het bv oprichten een stuk eenvoudiger geworden. Zo is het verplichte startkapitaal van 18.000 euro niet meer nodig en is het makkelijker tussentijds de statuten te wijzigen. Ook zijn de verplichte bank- en accountantsverklaring komen te vervallen. Het doel is om de administratieve lasten te verlichten en het Nederlandse bedrijfsleven internationaal aantrekkelijker te maken.

Peter Ruys, directeur van DeGoedkoopsteNotaris.nl: ‘De introductie van de flex-bv lijkt een enorm succes te worden. We zien dat het drukker wordt bij de notaris en de aanvragen binnenstromen. De drempel om een bv te starten is voor een groot deel weggenomen en het lijkt erop dat veel ondernemers bewust hebben gewacht tot 1 oktober om deze stap te nemen.’

Notarissen vergelijken
Bv oprichten kost gemiddeld 950 euro. De verschillen tussen de tarieven van de notarissen lopen fors uiteen. Zo vraagt de goedkoopste notaris in Castricum 376 euro, terwijl de notaris in Den Haag 1359 euro vraagt. Een verschil van bijna 1000 euro. Het loont dus om notaristarieven vergelijken.

DeGoedkoopsteNotaris.nl is onderdeel van DGN Publishers, waar ook ZorgKiezer.nl  – zorgverzekeringen vergelijken – BankenOverzicht.nl en AdvocatenOverzicht.nl deel van uitmaken. DeGoedkoopsteNotaris.nl bestaat al sinds 2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *